KCV

 

Hoe deze vernieuwing in Nederland begon
Artikel van Kees Slijkerman over de eerste decennia
 

Mensen van het eerste uur

Persoonlijke verhalen en portretten van mensen die een rol hebben gespeeld in de eerste jaren van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Artikelen uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde.

1. Ralph Keifer, Kevin en Dorothy Ranaghan, Ralph Martin, Steve Clark e.a. Over het begin van de katholieke Charismatische Vernieuwing in de Verenigde Staten - Kees Slijkerman.

2. Patti Gallagher, Betty Schomaker, e.a. Over het begin van de katholieke Charismatische Vernieuwing in de Verenigde Staten - Kees Slijkerman.

3. Pater Jos Biesbrouck, over het begin van de katholieke Charismatische Vernieuwing in Vlaanderen. Interview door zuster Andrea Van der Linden.

4. Han Fortman, voorloper van de katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland.

5. Ed en Karin Arons over het begin van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland.

6. Leny en Han Tan over het begin van katholieke charismatische vernieuwing in de jaren zestig.

7. Jozef Horsthuis over het begin van katholieke charismatische vernieuwing in Nederland in de jaren zestig. Artikel van Kees Slijkerman.

8. Jozef en Frans Horsthuis, Gerrit en Harrie Smithuis, André Beijersbergen, p. Smulders, e.a. Over het begin van katholieke charismatische vernieuwing in Nederland in de jaren zestig. Artikel van Kees Slijkerman. 

9. Huisbeweging, Vuur, Henk en Joke Huiberts. Over het begin van katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland in de jaren zestig. Artikel van Kees Slijkerman. 

10. Abt Jeroen Witkam 'Zij gebruikten gebeden die in de lucht hingen' Over het begin van katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland. Interview door Lambèrt de Kwant met commentaar en aanvulling door Kees Slijkerman en André Beijersbergen.

11. Auspicius van Corstanje. Over het begin van katholieke Charismatische Vernieuwing in Nederland. Een in memoriam door Corrie en Han van Eijk.

12. Pater André Beijersbergen sM. Hoe de charismatische vernieuwing pater Beijersbergen veranderde. Zijn herinnering, opgeschreven in 2001. Met toegevoegde informatie over een historische conferentie in 1971.

13. Gré Lukey en Jowan de Kever. Talitakumiweekenden voor genezing en bevrijding. Het begin in 1979, een terugblik in 2004 en een interview met Gré Lukey.

14. Anton en Nellie Ruiter. Artikel 'Steunpilaar Anton Ruiter', uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde maart 2006 - Kees Slijkerman 

15. Jan van der Kroon (1922-2008) Getuigenis van genezing uit diepe depressie. Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde, maart 1975. 

16. Pastoor Harry Hofstede. Artikel 'bekering van een kapelaan'. Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde, maart 2011 - Kees Slijkerman

17. Theo Swart over de beginjaren van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Uit Bouwen aan de Nieuwe Aarde, mei 201- Kees Slijkerman

18. Piet Schoonenberg

19. Jaap Borst mhm in Bouwen aan de Nieuwe Aarde 1997-5 

20. Annamarie Nacko Cafardi - die deelnam aan het Duquesneweekend februari 1967.

21. Kevin Ranaghan - over het begin in maart 1967 en de hulp van pinkstergchristenen

22. Gert en Riet Borst - begonnen in 1974 de gebedsgroep te Heerhugowaard

23. Leo kardinaal Suenens (1904-1996) 'Architect van het Tweede Vaticaans Concilie' en 'Onontbeerlijke vriend van de charismatische vernieuwing'.

24. Raniero kardinaal Cantalamessa ofm.cap., groeide na zijn doop in de Geest in 1977 uit tot dé spreker over charismatische vernieuwing. 

Deze artikelen staan op www.stucom.nl in de rubriek charismatische vernieuwing. 

Meer mensen van de beginjaren: Jan Kolkman, Jan van BeeckMichael Scanlan, Andrea van der LindenRia Laarman-SloofMaria Vinkenburg, Bep Beerends, Gert Borst, Liek Didden

 

Meer hierover

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter