KCV

 

Gert en Riet Borst
Mensen van het eerste uur deel 22
 

Gert Borst

Gert Borst (Ursem, 19 december 1936 - Heerhugowaard, 6 april 2020) was een van de mensen van het eerste uur van de charismatische vernieuwing in de katholieke Kerk in Nederland. Hij was vurig, enthousiast en inspirerend.

Samen met zijn vrouw Riet leerde hij deze vernieuwing kennen via pater Jaap Borst mhm, broer van Gert. Ze bezochten de allereerste nationale open dag van de katholieke charismatische vernieuwing, in 1974 te Oudenbosch. Daarna begonnen ze een gebedsgroep in hun woonplaats Heerhugowaard, een groep die een grote impact zou krijgen op veel mensen. Veel van die mensen zijn ook landelijk dienstbaar geworden aan de Kerk en de Vernieuwing. In die beginjaren reisden ze ook vaak van Heerhugowaard naar de gemeenschap op kasteel Croy te Aarle-Rixtel waar ze veel vorming en toerusting ontvingen.

Gert was in het Landelijk Charismatisch Overleg een trouwe vertegenwoordiger van de gebedsgroepen in het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Kees Slijkerman, 7 april 2020 

GERT EN RIET BORST

Het getuigenis van Gert en Riet Borst, die in 1974 de gebedsgroep in Heerhugowaard begonnen: Mensen van het eerste uur deel 22.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter