KCV

 

Een boodschap over de boodschap
Wat volgens Jaap Borst nodig is in de kerk, wat hij leerde in India en voorhoudt aan Nederland

Deel 19 van
Mensen van het eerste uur van de KCV gaat over Jaap Borst
 

Jaap Borst

3 augustus 1932 - 5 september 2018

'In Kashmir, India, is op 5 september 2018 de markante Nederlandse missionaris van Mill Hill Jaap Borst overleden. Na zijn priesterwijding in 1957 werkte hij 55 jaar in India (…) een man van gebed, die geraakt was door de charismatische vernieuwing en die in Nederland introduceerde. Door heel India preekte hij retraites en gaf hij conferenties, vooral voor priesters. Ook publiceerde hij enkele boeken over contemplatie.' Dat schrijft Ed Arons, in het Katholiek Nieuwsblad. Klik hier voor het hele artikel in KN.

Hoe hij, door de Heilige Geest geraakt, een van de eerste mensen van de charismatische vernieuwing binnen de Rooms-Katholieke Kerk werd, dat schrijft hij hier in Bouwen aan de Nieuwe Aarde.

'Zijn missionaire levensstijl inspireerde de mensen om hem heen', schrijven zijn medebroeders in India in dit Engelse in memoriam, waarin ze ook belichten hoe hij een nationale figuur in India is geworden. Matters India en Asian News belichten dat ook. 

Van het boekje Weg tot beschouwend bidden van Jaap Borst heeft de familie Borst in 2017 een herdruk laten maken (info), die ook online staat: klik hier.

Kees Slijkerman, september 2018

Meer over pater Jaap Borst in deel 19 van de serie Mensen van het eerste uur, over het begin van de KCV.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter