KCV

 
 

Liek Didden

Liek Didden is op 11 januari 2021 overleden op 98 jarige leeftijd. Ze behoorde tot de mensen van het eerste uur binnen de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Zo is zij samen met pater Jowan de Kever in 1979 het Talitakumi-werk gestart. En tevens was ze betrokken bij de start van het Willibrordushuis in Den Haag.
Ze heeft heel veel pastoraal werk gedaan en stond mensen met raad en daad bij. Velen hebben door haar liefde en toewijding de weg naar de Heer (terug) gevonden. 
Zij werd geboren op 18 mei 1922 in Schijndel en was sinds 1972 weduwe. Op de rouwkaart staat vermeld dat haar leven werd gekenmerkt door eenvoud, goedheid, bezorgdheid, eerlijkheid en liefde.

Nellie Ruiter schrijft over haar:
Ze was lid van een katholieke charismatische gebedsgroep in de jaren zeventig, in Eindhoven. Op 65 jarige leeftijd is ze in 1989 mee naar Den Haag verhuisd. Ze was een van de vijf personen die de Willibrordusgemeenschap zijn gestart, is altijd een biddende pilaar geweest en heeft velen met een bijzondere liefde, wijsheid en deskundigheid pastoraal begeleid.
Vanaf 2004 woonde Liek in een flat in een woon/zorgcentrum in Eindhoven. De laatste jaren met zwaar lichamelijke beperkingen, na een tia ook volkomen blind, maar geestelijk helder en ontvankelijk voor Gods stem. Onlangs koos ze nog dít lied samen te zingen:

Jezus ik houd van U

‘k heb U lief, Heer, boven alle dingen.

Al wat in mij is verlangt te zingen:

Jezus, ik houd van U.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter