KCV

 
 

Bep Elich

Bep BeerendsOp 7 december 2019 is in Beekbergen overleden Bep Elich, weduwe van Kees Elich, eerder weduwe van Frans Beerends.
Zij werd geboren op 2 november 1932 als Elisabeth Sophia de Zwart. In de jaren negentig maakte ze deel uit van de Landelijke Pastorale Kerngroep van de Katholieke Charismatische Vernieuwing. Jarenlang organiseerde zij ook mee de pastorale teams tijdens landelijke bijeenkomsten van de Vernieuwing. En ze heeft zeer actief deel uitgemaakt van de diocesane contactgroep voor charismatische vernieuwing in het aartsbisdom Utrecht, die mede dankzij haar vaak de toen jaarlijkse diocesane open dag in Apeldoorn kon houden.

Van 2000 tot en met 2018 was Bep een enthousiast teamlid van de Emmausdagen. In deze stille retraites heeft Bep naar veel mensen geluisterd in de dagelijkse begeleidingsgesprekken. Het was voor het team erg prettig om met haar samen te werken.

Zij was vooral heel belangrijk voor de katholieke charismatische gebedsgroep De Parel in Apeldoorn, waar ze vanaf het begin in 1987 leiding aan gaf. Altijd met een opgewekte uitstraling, mensen bemoedigend en authentiek diep geloof uitstralend. In regio Apeldoorn droeg ze ook bij aan gezamenlijke initiatieven van meerdere gebedsgroepen en organiseerde zij meer dan eens de vorming tot leven in de Geest. Tot in de zomer van 2019 bleef zij zo actief. Ze had nog een volle agenda toen de arts haar moest vertellen dat ze niet lang meer zou hebben te leven.

In de laatste fase van haar leven schreef ze dit gebed dat tekenend was voor haar leven en dat ze ook op haar rouwbrief liet afdrukken:  

“Hier ben ik, zend mij.”

Vertrouwend op Uw Woord

ben ik mijn weg gegaan

en zal gedragen door Jezus’ liefde

in het Licht van de Vader opgaan.

 

In 1994 deed Bep verslag van een internationale conferentie in Polen.

Kees Slijkerman

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter