KCV

 

Leo te zien en horen
Opgenomen en online geplaatst in januari 2022
 

In memoriam Leo Omlo

Op 9 februari 2022 is Leo Omlo, geboren op 12 maart 1945, overleden in Groningen in het Martiniziekenhuis. Zelfs vanaf zijn ziekbed werkte hij nog mee aan de redactie van ons tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde door de artikelen mee te beoordelen op geschiktheid voor publicatie. Hij schreef sinds 2004 zelf ook veel mooie en nabije artikelen in Nieuwe Aarde. De indrukwekkende uitvaart (in besloten kring ivm corona) is via https://www.haddersmedia.nl/220214a/ nog te zien en te horen. 

Voor innerlijke genezing en bevrijding

Leo was ook een zeer gewaardeerd lid van het Talitakumi-team dat weekenden voor genezing en bevrijding organiseert. In 1984 nam hij voor het eerst deel aan een Talitakumi-weekend. Lees hier hoe hij dat heeft ervaren. Later werd hij teamlid en zelfs vanuit het ziekenhuis heeft hij in het weekend voor zijn overlijden het team nog ondersteund. Rien van Egeraat schrijft: "Precies een week geleden belde hij me nog op, vlak voor het Talitakumi-weekend in Helvoirt, om nog even samen te bidden. Dat hebben we ook gedaan. Hij was toen al heel snel vermoeid en was alleen met grote inspanning in staat om uit bed te komen. De andere dag zaten we als team aan de maaltijd in Helvoirt en toen heeft hij ook nog even gebeld." 

In totaal nam hij aan 36 Talitakumi-weekenden deel, Talitakumi-thuis 2021 (waarbij de deelnemers vanwege corona via e-mail en telefoon thuis het programma volgden) was de laatste keer.

Voor bisdom Groningen-Leeuwarden

Leo was sinds 2003 de officiële contactpersoon tussen het bisdom Groningen-Leeuwarden en de groepen van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in dat bisdom. Hij had regelmatig en goed contact met de achtereenvolgende bisschoppen aldaar. Op 29 januari 2022 schreef hij mij vanuit het ziekenhuis: "Vandaag zou ik een vergadering hebben over de synodale weg met werkgroepen uit het bisdom en met de bisschop, een leuke groep mensen. Jammer dat ik er niet aan deel kan nemen. Het is niet anders. Ik had me zo voorgenomen om als bisschoppelijke gedelegeerde aan dit project nog mee te doen en dan te stoppen. Ik vond het een mooie afronding van mijn functie. We zullen zien hoe het loopt."

Voor de oecumene

En hij was zeer actief in de oecumene. Kort voor zijn overlijden heeft hij nog een getuigenis gegeven over gebed, in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid van de Christenen. Klik hier om hem te horen en te zien.

Iemand van Talitakumi schreef: "Ik heb Leo niet zo lang gekend, maar wat me raakte was zijn aandachtig luisteren, zijn humor, enthousiasme en betrokkenheid voor de zwakkeren in zijn omgeving, maar ook zijn inspirerende artikelen in Nieuwe Aarde." Een priester schreef: "Ik heb veel van hem geleerd."

Een heel veelzijdig persoon, een dierbare broeder in Christus is van ons heengegaan naar onze Vader in de hemel. Ik zal hem zeer missen.

Kees Slijkerman

Meer over Leo

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter