KCV

 

pdf-versie
Van dit persbericht

Video presentatie
Nieuwe locatie in Voorthuizen
 

Katholieke inspiratieweek Celebrate verhuist naar Voorthuizen

Persbericht 21 augustus 2017

De Vakantieconferentie Celebrate verhuist van Stadskanaal naar het midden van Nederland en van de zomer naar het voorjaar. Het komende Celebrate is van 27 april t/m 4 mei in Voorthuizen op camping Het Beloofde Land. Deze katholieke inspiratieweek wordt sinds 2005 georganiseerd door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) en trekt jaarlijks zo 'n 700 deelnemers.

Celebrate 2017 ontmoeting lunchCelebrate wordt door de KCV georganiseerd in samenwerking met andere katholieke organisaties. Verhuizing naar het voorjaar biedt een aantal nieuwe mogelijkheden.

Na Celebrate te hebben georganiseerd in vakantieparken in het Brabantse Mierlo, het Drentse Borger en het Groningse Stadskanaal, is nu de keus gevallen op een Gelderse camping in Voorthuizen op de Veluwe. Deelnemers kunnen daar verblijven op de camping of in luxe kampeerbungalows, chalets en stacaravans. Ook aan de conferentie deelnemen en toch thuis slapen wordt op de nieuwe locatie voor veel meer mensen gemakkelijker.

Celebrate biedt programma's voor alle leeftijden. Voor tieners in examentijd zal speciaal ruimte en rust worden gemaakt om tijdens deze week ook te studeren. Het zeer succesvolle zomertienerfestival 4U!, dat sinds 2005 onderdeel uitmaakte van Celebrate, verhuist niet naar het voorjaar. Het tienerprogramma in het komende Celebrate is dus een extra tienerfestival naast het al bestaande 4U! in de zomer en Hightime in de winter.tieners-2017

Spreker Charles Whitehead

Een van de sprekers op Celebrate 2018 is Charles Whitehead uit Engeland, een zeer inspirerende spreker met veel humor. Hij is rooms-katholiek en zijn vrouw Sue is anglicaans. Samen kregen ze in Engeland visie voor de combinatie van vakantie vieren en inspiratie opdoen. Daaruit werd de eerste Celebrateconferentie geboren. Om een heel vakantiepark daarvoor te kunnen reserveren stonden Charles en Sue zelfs met hun huis borg voor de betaling. Dat eerste Celebrate in Engeland was zeer snel volgeboekt.

Charles Whitehead was in de jaren negentig internationaal voorzitter van de Katholieke Charismatische Vernieuwing en had regelmatig contact met paus Johannes Paulus II en verschillende Vaticaanse instellingen. Groot is ook zijn aandeel in de oecumenische contacten met pinkster- en evangelische bewegingen. Hij wordt nogal eens gevraagd om te spreken in interkerkelijke conferenties. Eind dit jaar zal het programma van Celebrate 2018 bekend zijn en de inschrijving geopend worden.

Meer: www.kcv-net.nl/vakantieconferentie-celebrate

BestandenDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter