KCV

 

wie zich abonneert op Bouwen aan de Nieuwe Aarde
Krijgt automatisch veel meer te lezen over deze inspirerende nationale open dag
 

Nationale open dag 2016

Onze Nationale Open Dag op 2e pinksterdag 2016 in Ede trok honderden deelnemers uit het hele land, jong en oud.

's Morgens sprak kapelaan Peter Hagenbeek uit Uden. Hoe iedereen welkom is bij God de Vader illustreerde hij met het verhaal dat Jezus vertelde over de barmhartige vader en de twee zonen. Jolanda Swinkels herkende zich in de jongste zoon en gaf een getuigenis van hoe zij teruggekomen was bij God. Spreekster Mirjam Spruit herkende zich meer in de oudste zoon die altijd braaf thuis is gebleven. De oudste zoon moest nog ontdekken hoeveel zijn vader van hem hield en dat alles wat van zijn vader was ook van hem was (Lucas 15,31).

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid om 's middags een workshop te kiezen. Daar werd veel gebruik van gemaakt. De workshops gingen onder meer over 'Ken de Heilige Geest’ en ‘Katholiek Charismatisch als levensstijl’.

In de eucharistieviering bracht pastor Koos Smits uit Utrecht naar voren hoe Gods openbaring als Vader, Zoon en Heilige Geest drie verschillende soorten christenen oplevert die elkaar helemaal nodig hebben om samen de volheid van Gods openbaring te weerspiegelen. (Meer daarover in dit artikel.)

Kees Slijkerman

17 mei 2016

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter