Bibliotheek

 

Joden en de kerk
Startpagina
 

Mark Kinzer

Hij raakte begin jaren zeventig als jonge joodse student betrokken bij het begin van de KCV in Ann Arbor. Steve Clark, een van de belangrijkste KCV-leiders toen, had een joodse vader en was katholiek geworden. Kinzer werkte voor Clark als assistent en kwam als niet-katholiek zo in contact met kardinaal Suenens en andere kardinalen, die allemaal zeer geïnteresseerd waren in zijn joodse identiteit.

Later zou Kinzer zich ontwikkelen tot vooraanstaand Messiasbelijdende joodse theoloog en lid worden van de informele dialoog tussen het Vaticaan en in-Jezus-gelovende joodse theologen. Meer over zijn band met de KCV in zijn boek Searching her own mysteryNostra Aetate, The Jewish People and the Identity of the Church, dat een voorwoord  heeft van kardinaal Schönborn.

Hij sprak al vaker in Nederland, onder meer in 2015 over De relatie van Jezus met het Joodse volk en de relatie van het Joodse volk met de kerkwaarover ook dit artikel van Kee Slijkerman verscheen: Israël in het hart van de Kerk, Jezus in het hart van Israël

In onderstaande video vertelt Mark Kinzer over zijn jeugd en leermeesters, over zijn rol in de dialoog, over Nostra Aetate en waarom hij - mede op verzoek van katholieke theologen en kardinalen - bovengenoemd boek schreef. 

VideoDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter