Bibliotheek

 

Joden en de kerk
Startpagina

YACHAD BEYESHUA
Door Mark Kinzer opgerichte online dialoog tussen in Jezus gelovende Joden, die lid zijn van de r.-k.-Kerk, Messiaanse congregaties of andere kerken
 

Mark Kinzer

Hij raakte begin jaren zeventig als jonge joodse student betrokken bij het begin van de charismatische vernieuwing in de katholieke Kerk (KCV) in Ann Arbor. Steve Clark, een van de belangrijkste KCV-leiders toen, had een joodse vader en was katholiek geworden. Kinzer werkte voor Clark als assistent en kwam als niet-katholiek zo in contact met kardinaal Suenens en andere kardinalen, die allemaal zeer geïnteresseerd waren in zijn joodse identiteit.

Later zou Kinzer zich ontwikkelen tot vooraanstaand Messiasbelijdende joodse theoloog en lid worden van de informele dialoog tussen het Vaticaan en in-Jezus-gelovende joodse theologen. Meer over zijn band met de KCV in zijn boek Searching her own mysteryNostra Aetate, The Jewish People and the Identity of the Churchdat een voorwoord  heeft van kardinaal Schönborn en een vrucht is van genoemde dialoog met het Vaticaan.

Hij sprak al vaker in Nederland, onder meer in 2015 over De relatie van Jezus met het Joodse volk en de relatie van het Joodse volk met de kerkwaarover ook dit artikel van Kees Slijkerman verscheen: Israël in het hart van de Kerk, Jezus in het hart van Israël

In onderstaande video vertelt Mark Kinzer over zijn jeugd en leermeesters, over zijn rol in de dialoog, over Nostra Aetate en waarom hij - mede op verzoek van katholieke theologen en kardinalen - Searching her own mystery schreef. 

VideoDelen

Deel op Facebook Deel op Twitter