Charisma's

Definitie van Jan van Beeck ofm
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 
 

Bevrijding

Genezing en bevrijding worden vaak in een adem genoemd. Het gaat dan om bevrijding van zaken die de heelheid van mensen beperken, zoals innerlijke verwondingen of soms ook demonische invloeden. Mensen daarvan bevrijden is op zich geen charisma, maar verschillende charisma's kunnen er een zeer heilzaam rol bij vervullen. Bijvoorbeeld ingevingen van de Heilige Geest: woorden van kennis, profetieën en vooral ook onderscheiding der geesten.

Goede artikelen over bevrijding van demonische invloeden:

In het Engels 

Na jaren van voorbereiding verscheen in 2017 het standaardwerk Deliverance Ministryvan de Doctrinaire commissie van ICCRS, met goedkeuring van de Congregatie voor de Geloofsleer en met een voorwoord van kardinaal Kevin Farrell. Een absolute aanrader voor wie Engels kan lezen. Inhoudsoverzicht en omslag van dit boek.

The Catholic Ministry of Deliverance van Fr Rufus Pereira uit India. Een artikel dat volgens Karel Pouwels kort samenvat wat hij in het verleden in zeer goede congressen over bevrijding heeft gehoord. Karel Pouwels heeft veel ervaring met pastorale gesprekken waarin hij samen met anderen probeert te onderscheiden of er van demonische invloeden sprake is bij mensen die voor zichzelf met deze vraag zitten.

Kees Slijkerman

14 maart 2017

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter