Charisma's

Gezaghebbende definities
Lees verder >>
Studeer, denk mee en stel vragen
Lees verder >>
Met een vrijwillige bijdrage
Lees verder >>
 

wat is een charisma?
Definitie

congregatie voor de geloofsleer
Over charisma's

paus Franciscus
Over charisma's
 

catechismus over charisma

In de Catechismus van de Katholieke Kerk staat beknopt iets over charisma's in de nummers 799, 800 en 801. Er staat niet echt een definitie, maar wel dat charismata ''genadegaven van de heilige Geest zijn die, direct of indirect, een kerkelijk nut hebben, omdat zij bestemd zijn voor de opbouw van de kerk, tot welzijn van de mensen en voor de noden van de wereld."

"Ze vormen immers een wonderbaarlijke rijkdom van genade voor de apostolische vitaliteit en de heiligheid van heel het lichaam van Christus, mits het echter wel gaven betreft die werkelijk van de heilige Geest afkomstig zijn en mits deze dan gebruikt worden op een manier die volledig overeen komt met de authentieke ingevingen van diezelfde Geest, dat wil zeggen overeenkomstig de liefde, de ware maatstaf van de charismata."

Bron

Deze catechismus werd op 11 oktober 1992 door paus Johannes Paulus II gepresenteerd. De officiële Nederlandse vertaling verscheen in 1995 onder de naam Katechismus van de Katholieke Kerk (KKK). Een nieuwe versie, waarin enkele wijzigingen zijn doorgevoerd, verscheen onder de naam Catechismus van de Katholieke Kerk (CKK). 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter