Gebedsgroepen en gemeenschappen

 

gebedsgroep Water-ringen haar 35-jarig bestaan
31 oktober 2018

Gebedsgroep Water-ringen
Komt iedere woensdagavond samen
 

TOTAAL GEEN VEROORDELING

Wat trekt mensen aan om naar een gebedsgroep te gaan?

Het was halverwege de jaren tachtig dat ik - na een ‘bewogen’ leven - Jezus mocht leren kennen. Dat gebeurde via een jongedame op de sportschool. Ik werd geraakt door haar stralende, liefdevolle uitstraling. Daardoor ervoer ik totaal geen veroordeling, iets wat ik wel gewend was. Dát trok mij tot Jezus.

Uitgenodigd

Niet lang daarna stond Nel Koeleman bij mij op de stoep om mij uit te nodigen voor de gebedsgroep Water-ringen. Ik was werkelijk stomverbaasd. Hoe had ze mij gevonden? Het bleek dat mijn moeder, die in de katholieke kerk zat, vaak door Nel uitgenodigd was en nu tegen Nel had gezegd: ‘Pfff, Nel, ga maar naar mijn dochter. Ze zegt dat ze Jezus heeft leren kennen, misschien is zij wat voor jouw gebedsgroep!’ Zodoende kwam ik bij deze gebedsgroep terecht.

Eerlijk toegeven

gebedsgroep WaterringenHet mooie van deze groep vind ik dat je gewoon jezelf mag zijn, je hoeft niet krampachtig te veranderen, dat doet de Heilige Geest wel. Vraag of Hij je helpt om je over te geven als je stil bij Jezus zit. Let niet teveel op je tekortkomingen, ook die mag je eerlijk toegeven en aan Hem geven. Dan komt alles goed!

Liefde en acceptatie

Op de gebedsgroep is onderlinge liefde en acceptatie duidelijk merkbaar. Menig gelovig mens en menige groep zou er een voorbeeld aan kunnen nemen. Mijn verlangen en gebed is dat dit - ondanks de verschillen onder gelovigen - meer en meer zichtbaar mag worden.

Kom eens ‘proeven’

gebedsgroep WaterringenRaakt dit jouw hart en hou je er van Jezus te aanbidden, ook door te zingen? Vind je het gaaf om gebedsverhoringen mee te maken? God doet vandaag nog geweldige dingen. Kom dan eens ‘proeven’ op woensdagavond. Je bent welkom.

Irene Koper

Wilt u kennismaken met deze gebedsgroep, neemt u dan tevoren contact op met Nel Koeleman, tel. 0174-241585, of Koos van Leeuwen, tel. 0174-280595.

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter