Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Impulsdag 1 mei 2018 Voorthuizen
Charles Whitehead over de vorming tot leven in de Geest

2 en 3 mei spreekt Charles Whitehead
In het Celebratefestival te Voorthuizen

Charles Whitehead
Over de aard van katholieke charismatische vernieuwing
 

AARTSBISSCHOP OVER CHARLES WHITEHEAD

Charles Whitehead is een van de meest invloedrijke katholieke leken in de periode na het Tweede Vaticaans concilie. Elf jaar lang was hij voorzitter van de Internationale Raad voor Katholieke Charismatische Vernieuwing (ICCRS).* In die hoedanigheid werkte hij nauw samen met de Pauselijke Raad voor de Leken en ontmoette hij regelmatig paus Johannes Paulus II.

Een van de opvallende kenmerken van het pontificaat van de gezegende Johannes Paulus was de groei van nieuwe bewegingen en gemeenschappen in de Kerk die hij zag als een vrucht van het concilie. Hoewel de charismatische vernieuwing als zodanig geen beweging is, zijn veel nieuwe gemeenschappen erdoor geïnspireerd en er een deel van. Het was veelzeggend dat bij een bijeenkomst van nieuwe bewegingen en gemeenschappen in Rome**, op de vooravond van Pinksteren 1998, Charles Whitehead werd gevraagd namens hen allen een reactie te geven op de toespraak van de paus.

Kevin MacDonald,

emeritus aartsbisschop van Southwark

Met toestemming overgenomen uit het voorwoord in het boek Towards a fuller life in the Holy Spirit van Charles Whitehead.

*Van 1990 tot en met 2000.

**Een bijeenkomst met 250.000 deelnemers.

Uit: Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2018-2 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter