KCV

 

Cover, prijs en besteladres
De basisinformatie over dit boekje
 

Meer over Paasvreugde, Pinksterverwachting

Auteur, inhoud en inhoudsoverzicht.

Op de achterkant van dit boekje Paasvreugde, Pinksterverwachting staat:

AUTEUR

"De auteur, broeder Jan van Beeck, geboren in Eindhoven (1943) werd in 1961 minderbroeder-franciscaan en vertrok in 1968 voor sociaal-economisch opbouwwerk naar Indonesië, waar hij de charismatische vernieuwing leerde kennen. Vervolgens werkte hij aan de vorming van jonge franciscanen en aan het centrum voor franciscaanse samenwerking in Indonesië. Na zijn terugkeer naar Nederland was hij lid van de Croy-gemeenschap en werd hij in 1981 priester gewijd. Van 1982-1989 was hij parochiepastor Tilburg en vervolgens was hij een aantal jaren lid van de bezinningscommuniteit van Megen. Inmiddels woont hij al weer vele jaren in de franciscaner communiteit in Nijmegen. Sedert 1982 schrijft hij voor het tijdschrift 'Bouwen aan de Nieuwe Aarde'.

PASEN EN PINKSTEREN 

Pasen is het feest van de overwinning op de dood. Jezus is verrezen, en dat viert de Kerk vijftig dagen lang. Die vijftig dagen zijn tevens een voorbereiding Pinksteren. Dit boekje wil daarbij een hulp zijn. Het biedt voor elke dag een overweging bij een van de lezingen van de Eucharistie van de Paastijd.

Vooral de lezingen uit de Handelingen van de Apostelen worden belicht. We kunnen die lezing lezen als een richtingwijzer naar het Pinksteren dat we jaarlijks vieren: zó kan de Kerkgemeenschap eruitzien als ze zich vormt rond de verwezen Heer en in de Geest die Hij schenkt.

De overwegingen helpen u naar een grotere openheid voor, en een bewuster leven van uit Gods Geest. Ze helpen u ook diezelfde Geest te herkennen in het leven van de Kerkgemeenschap en in haar zending naar de wereld."

INHOUD             Paasvreugde, Pinksterverwachting                

Verantwoording 

Ten Geleide 

Elke dag stille tijd

De Paastijd 

De Handelingen van de Apostelen 

Een Pinksternoveen 

Een Pinkstervigilie

Dagelijkse overwegingen in de Paastijd

 le week van Pasen 

2e week van Pasen 

3e week van Pasen 

4e week van Pasen 

5e week van Pasen 

6e week van Pasen 

7e week van Pasen 

Pinksteren

Overwegingen bij enkele feesten

     die in de Paastijd gevierd kunnen worden

Na de Paastijd 

Verklaring van gebruikte afkortingen 

 

Meer over Jan van Beeck

Dit is document a4074 op www.kcv-net.nl

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter