Celebrate Festival Dagen

 

rite van onderdompeling
Donderdagmiddag

Nieuws
Celebrate 2019

Programma

 

Meer kinderen en tieners dan ooit

26-04-2019 In de Barneveldse Krant

Het katholieke Celebrate Festival trekt meer kinderen en tieners dan ooit, sinds het in Voorthuizen wordt gehouden. ,,Dat vinden we heel mooi, want juist voor die doelgroep zijn de activiteiten in de katholieke kerk wat schraal aan het worden'', zegt Marc Scheres, verantwoordelijk voor de organisatie. (....)

Elke leeftijd

Een van de succesfactoren van het Celebrate Festival is volgens Scheres dat het een volwaardig programma biedt voor alle leeftijden. ,,Er is geen bezigheidshoekje voor de allerkleinsten, nee, voor elke leeftijd is er een inhoudelijk, vormend programma.'' (...)

Wat publiekstrekkers betreft, noemt Scheres er twee. ,,Pere Jean Michel Tour zal een aantal keren spreken. Hij is als priester zeer actief voor de katholieke charismatische vernieuwing. En wat ik zelf heel leuk vind, is dat er dit jaar een schaapherder uit Deventer op bezoek komt. Hij neemt ook zijn schaapjes mee, ... (...)

Bijzonder moment

Tot slot noemt Scheres de rite van onderdompeling, op donderdag. ,,Ik verwacht dat dit een bijzonder moment wordt. Vier mensen vernieuwen hun doopbeloften door in het zwembad onder water te gaan.'' De gebeurtenis heeft een voorgeschiedenis. 

Lees hier het hele artikel in de Barneveldse Krant  

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter