Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 

Kisi 2011
De KISI-familie groeit

Op weg met liederen en musicals
Over de eerste vijf jaar van KISI in Nederland
 

Geschiedenis KISI in Nederland

2007

KISI Oostenrijk speelt 'de Barmhartige Vader' samen met Nederlandse spelers bij het 20-jarig jubileum van Samuel Advies.

2008

Start van KISI Nederland. De eerste 23 Nederlandse KISI's gaan naar Oostenrijk om de musical 'De Barmhartige Vader' in te studeren.

2009

Eerste Nederlandse KISI-cd-productie 'Nooit meer alleen' en een KISI-tour door Brabant waar tien keer 'De Barmhartige Vader' wordt gespeeld. Ook op het geloofsfeest van het 450-jarige jubileum van het bisdom van 's-Hertogenbosch.

2010

Eerste eendaagse KISI-Feest. CD-productie 'De hemel op stelten'.

 2011

Musicalopvoering: 'Lilli en de ongelooflijke comeback'. Start van vier projectgroepen in Twente, bisdom Haarlem/Amsterdam, Bisdom Roermond en Vlaanderen. CD Productie 'De Barmhartige Vader'.

2012

KISI-koor in Den Bosch. Een eigen KISI-huis in Helmond. Start van de eerste groep KISI-Key (een groep die zich committeert om een jaar lang mee te doen met een maandelijks weekend of een tournee). Eerste vrijwilligers uit Oostenrijk voor één jaar in Nederland. Productie van de cd: 'Blessings'. Eerste tweedaagse KISI-Feest in Tilburg. Musical opvoering: 'Paulus'.

2013

KISI-Club 'Het Groene Hart'. Start van de tweede groep KISI-Key. Vastenaktie-Tournee met KISI's uit Oeganda en de musical 'De Barmhartige Vader'.   CD productie: 'Paulus'.

Hoe het verder ging: zie www.kisi.nl

Dit is een bijlage bij het artikel van Joyce van Pampus in Bouwen aan de Nieuwe Aarde 2013-6.

2023  Per 21 april 2023 is KISI Nederland zelfstandig geworden en heeft het de naam veranderd in KOEMI. “De nieuwe zelfstandigheid geeft ruimte voor lokale aanpassingen. De ontwikkeling van eigen musicals en liederen wordt bijvoorbeeld gemakkelijker. Tegelijkertijd kunnen we de internationale KISI-materialen blijven gebruiken,” zei Harm Ruiter, coördinator van KOEMI

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter