Tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde

 
 

EEN PROFETIE DIE EEN LIJN LAAT ZIEN

Profetie op de open dag van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Oudenbosch 1975:

'Ik wil jullie gebruiken om genezing te brengen aan zovelen, die gewond zijn in deze maatschappij. Maar Ik kán jullie nog niet gebruiken, omdat jullie zelf deze genezing zo hard nodig hebben.

Kom daarom eerst naar Mij en laat Mij u genezen. Genezen van uw kritiek, uw materialisme, uw egoïsme, maar ook de wonden die anderen u hebben toegebracht, die u pijn doen, die u hinderen…

Kom daarom eerst naar Mij, laat u genezen en Ik zal u gebruiken tot genezing van velen.'

Zichtbaar geworden

Deze profetie stond in 1975 in Bouwen aan de Nieuwe Aarde*, bij een verslag van de tweede Open dag van de Katholieke Charismatische Vernieuwing in Oudenbosch (waar zr. Jacinta over spreekt in dit artikel). Deze profetie laat een lijn zien die in de Katholieke Charismatische Vernieuwing zichtbaar is geworden: mensen begeleiden naar een meer persoonlijke ontmoeting met de Heer en naar innerlijke genezing, zodat ze met de Heer ook zelf genezing kunnen brengen in hun omgeving. In 1979 werd het Talitakumi-team gevormd, dat sindsdien weekenden voor genezing en bevrijding verzorgt. Ook in charismatische retraites en in de vorming tot leven in de Geest (zgn. zeven-weken-vorming) is innerlijke genezing een belangrijk element om meer ruimte te maken voor de Geest.

*De profetie stond in een niet gedateerde herdruk van Bouwen aan de Nieuwe Aarde. 'De belangrijkste N.A. tot nog toe', stond er op. Latere herdrukken van deze Nieuwe Aarde (maar zonder deze profetie) kregen als boekje de naam Ik zou zo graag.

Kees Slijkerman #

a4095-2

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter