KCV

 
 

Katholieke Jongerendag

Zaterdag 04 november 2023

Katholieke Jongerendag: ‘Welkom thuis’
Vanuit het tienerwerk van de KCV wordt een groot aandeel geleverd aan de komende Katholieke Jongerendag, op zaterdag 4 november 2023. Dan houdt Jong Katholiek, de jongerenorganisatie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, een Katholieke Jongerendag (KJD).

Vanuit heel het land zijn jongeren tussen 16 en 30 jaar welkom in Congrescentrum De Grote Pekken in Veenendaal om hun geloof te beleven en andere jongeren te ontmoeten. Met het thema ´Welkom Thuis´ willen wij de katholieke jongeren laten ervaren dat de kerk in Nederland leeft! We mogen thuis zijn bij elkaar en bij de Vader, in gemeenschap leven en als jongeren onze plek binnen de Katholieke Kerk innemen.

De Katholieke Jongerendag wordt drie maanden na de Wereldjongerendagen (WJD) gehouden. Honderden Nederlandse jongeren zijn daarvoor afgelopen zomer naar Lissabon geweest. De Katholieke Jongerendag wordt georganiseerd om het enthousiasme dat daar is ontstaan door te laten werken, en juist ook om de jongeren die niet naar de WJD gegaan zijn mee te nemen in het opbouwen van een levende kerk in Nederland. Het zal een dag worden van nieuwe ontmoetingen en weerzien.  

De organisatie bestaat uit verschillende werkgroepen van jongeren uit de bisdommen, nieuwe bewegingen, congregaties, katholieke studentengroepen en enkele jongeren uit migrantengroepen. Daarmee wordt de Katholieke Jongerendag een breed gedragen initiatief waar jongeren zich welkom voelen en gesterkt worden in hun christelijke identiteit. Tijdens de KJD zullen er verschillende gelegenheden worden aangeboden om te bouwen aan een persoonlijke relatie met God. Het programma bevat onder andere sprekers, muziek, de Heilige mis, workshops en ruimte voor ontmoeting en ontspanning. Hoewel de dag primair bedoeld is voor jongeren zijn ook tieners tussen 12 en 15 jaar van harte welkom om met een tiener- of vormselgroep van harte aan te sluiten bij het programma deze dag.

Arieke van Reeken

Projectleider KJD 2023

Praktische informatie:

Meer informatie kunt u vinden via www.katholiekejongerendag.nl

Wilt u promotiemateriaal ontvangen om te verspreiden onder uw jongeren, stuur dan een mail naar katholiekejongerendag@gmail.com

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter