Kinderen

Die het kinderprogramma zag
Lees verder >>
Voor alle leeftijdsgroepen
Lees verder >>
Kinderen staan vooraan!
Lees verder >>
 
 

Themadag ‘Geloofsontwikkeling bij kinderen’

Zaterdag 28 maart 2015

Het was een mooie dag! Een fijne lofprijzing met bijzondere beelden en woorden die we mochten ontvangen. Een interessante inleiding van Judith van Hoof waar enthousiast op gereageerd werd vanuit de ervaring van de medewerkers. We gingen door de ontwikkelingsfasen van een kind van 'liefdevolle zorg' naar 'vanzelfsprekend geloof', langs 'leergierigheid' naar 'zelfstandigheid'. Natuurlijk kwamen de fasen van geloofsontwikkeling en de rol van de opvoeder hierin uitgebreid aan de orde.

Een gezellige lunch volgde met lekkere broodjes, soep en fruit. Daarna gingen we verder met een korte aanvulling over de verschillende rollen die we als kinderwerkers en ouders kunnen vervullen: die van schatbewaarder, tuinier, herder, gids en priester.

 

Tenslotte hebben we ruim tijd genomen aan de hand van enkele vragen met elkaar in gesprek te gaan over onze eigen geloofsopvoeding en wat we belangrijk vinden om daarvan door te geven aan de kinderen. We hebben ook voor elkaar mogen bidden. 

Heb je de dag gemist? Ik wil je er graag meer over vertellen of je een hand-out toesturen met meer informatie. Wat mij betreft: volgend jaar weer!

Liesbeth Timmermans-Noordhuis

 

 

 

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter