Tieners & Jongeren

 

Link'd nieuwsbrief
Lees hier ook andere reviews!
 

Generations jongerenreview 2013

Gehoorzaam aan het thema waren alle generaties inderdaad vertegenwoordigd. Van het telgje dat nog via de navelstreng at, tot grijze haren in diverse tinten. Een hoop samenbindwerk voor de Geest dus, maar dat is Hem wel toevertrouwd. Mooi idee dat God alle mensen met hun ervaring, visie en persoonlijkheid, samen nodig heeft, om Zijn veelkleurigheid te kunnen laten zien. En we aanbaden samen, prijsden lof en luisterden, vaak met de woorden van ons hart, soms met de woorden van de Geest, soms meegenomen door de tonen van Jacob’s Ladder.

De zaterdagmiddag was voor mij een eerste hoogtepunt. Nog nooit eerder vertoond (voor mijn gevoel) mocht je Jezus zelf, in de gedaante van brood, fysiek aanraken. Net zoals de vrouw met bloederziekte de zoom van Jezus’ jas stiekem aanraakte, en genas. Ook mochten we onze wanhoop letterlijk uitschreeuwen naar Jezus, zoals de blindeman aan de kant van de weg toen Jezus langskwam. Over generaties gesproken. Wij vinden het al bijzonder dat we met een zaal vol leeftijdsverschil zitten. Maar God is nog veel groter. Hij verbindt ‘ons van nu’ - via de evangeliën - met de tijdgenoten van Jezus! Dat werd die middag heel zichtbaar.

Tweede hoogtepunt vond ik de enorme lading getuigenissen en verhalen die mensen uit alle generaties vertelden. Luisteren naar wat God doet en wat Hij ons vertelt, dat kun je echt uren volhouden. Het weekend werd mede bijzonder en relaxed gemaakt door de ontzettend goede zorgen van Emmaüs in Helvoirt. Zo werd er gezorgd voor bedden, eten, drinken, en zelfs voor de baby’s en de kinderen. Emmaüs, kcv, Drie-eenheid… super bedankt voor de frisse moed en heerlijke verhalen waarmee we huiswaarts keerden. Volgend jaar zijn we er zeker weer bij!

Hanne

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter