Tieners & Jongeren

 

Link'd nieuwsbrief
Lees hier ook andere reviews!
 

Generations jongerenreview 2014

Anne-MarieAfgelopen januari was ik voor het eerst op Generations. Ik hoop jullie kort een indruk te geven over een héél bijzonder en krachtig weekend. Generations; het woord zegt het al, ik vond het geweldig om met alle generaties samen te zijn. Wat kunnen we veel van elkaar leren juist door het samen zijn, dienstbaar te zijn en te delen wat ieder beweegt. Wat mij raakte is de trouw van de oudere generatie en het vuur van de jonge generatie. Doordat we allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk God groot maken, ontstond er een bijzondere eenheid

De lofprijzingen waren super, echt te gek, en het was een zegen om met zulke goede lofprijsbands God te prijzen. Hierdoor heb ik opnieuw de kracht en de vreugde van de lofprijzing ontdekt. Dit weekend was voor mij een kans om de talenten en gaven die ik van God gekregen heb bevestigd te weten en om ze in de praktijk te brengen. Voor mij is het belangrijk te onderscheiden en te toetsen of een ingeving, een beeld, een woord van God komt of niet. Op die manier kan God groter worden en ik kleiner. Het is niet altijd gemakkelijk, want ik moet dan echt uit mijn comfortzone stappen. Ik heb ondervonden dat wanneer ik in de overwinning sta, en het woord of beeld uitspreek of ga doen wat God mij ingeeft, dat God het is die mij laat zien dat Hij met mij is. Ik vroeg God om bevestiging als ik een beeld, ingeving had uitgesproken en Hij bevestigde mij dat iedere keer weer. Daar ben ik God dankbaar voor, want zo laat Hij mij en mijn medegelovigen groeien in geloof.  Ik schrijf dit omdat ik denk dat iedereen geroepen is om uit zijn comfortzone te stappen en de gaven die hij of zij gekregen heeft te gaan ontdekken en gebruiken, zodat wij elkaar opbouwen en versterken in geloof en in wie we zijn als mens.

generations 2014

De inleidingen waren erg goed. Het weekend begon met een inleiding over het boek Judit. Judit was een sterke vrouw die haar leven volledig aan God had toevertrouwd. Nadat haar man was overleden, bracht zij 3 jaar en 4 maanden van haar leven in gebed en vasten door. Daarna trok zij eropuit om het volk te redden omdat zij inzichten van God verkregen had. God gebruikte haar om zijn volk te redden.

Dat gebeurde door de kracht van gebed, vasten en het op de knieën gaan om Gods genade en barmhartigheid af te smeken. Hierdoor werd zij (opnieuw) geleid en bevrijd. Het inspireert mij onwijs om te zien hoe God werkt en hoe Hij ons, mij wil gebruiken in zijn plan in deze tijd. Net als Judit vertrouw ik mijn leven volledig aan God toe, zodat Hij mij op de plek kan zetten waar Hij mij hebben wil. Ja, ik ben ervan overtuigd dat bidden en vasten mij helpen om beter te onderscheiden en te zien waar het op aankomt. Dit is zo gaaf, omdat we echt alles overeenkomstig zijn wil van God mogen verwachten! 

Zaterdags was een soort ‘blue monday’-gevoel. De inleiding ging over hoe de kerk er nu voor staat. Als je naar de cijfers kijkt en naar de realistische  verwachtingen voor het aantal kerkbezoekers kijkt, word je daar niet vrolijk van. Dat deed me pijn. Na de inleiding werden we uitgenodigd om in deelgroepen de pijnen en teleurstellingen die wij in de kerk hebben (meegemaakt) uit te spreken. Wat ik hoorde was dat ieder mens, van welke generatie dan ook, zijn strijd, eenzaamheid, onzekerheden en pijnen kent binnen de kerk. Hierna mochten we alle pijnen en teleurstellingen op een papier in de vorm van een kruis opschrijven en bij het kruis van Jezus leggen. Dit was erg krachtig, te weten dat Jezus alles gedragen heeft tot op de dood aan het kruis om ons te bevrijden en te genezen!

Zondag was een dag van Hoop. Geweldig, we mogen opstaan als een generatie met puur geloof! God gaat voor ons uit en wij worden uitgenodigd Hem te volgen. Ik heb een weekend gehad waar ik goed ben opgeladen om met moed en vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan, samen met God mijn Vader, Jezus mijn Meester en Vriend, met de Heilige Geest - en met jullie. Ik kan tot ieder die dit leest zeggen: “Break Out”, kom uit je comfortzone, want God gaat iets geweldigs doen!

Anne-Marie

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter