KCV

 

Nog een persbericht
Over Celebrate 2018

Eerste persbericht
Over Celebrate 2018
 

OPMERKELIJKE INTERNATIONALE SPREKERS TIJDENS CELEBRATE

Persbericht 17 april 2018

Paus Franciscus roept de wereldwijde Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV) op om de ervaring ‘gedoopt te zijn in de Heilige Geest’ te delen met iedereen in heel de Kerk. Het komende Celebratefestival geeft daar invulling aan. Iedereen is welkom.

Charles WhiteheadCharles Whitehead uit Engeland

De paus adviseert in alle parochies de vorming tot leven in de Geest te organiseren. Op 1 mei zal Charles Whitehead uit Engeland in Voorthuizen in een vormingsprogramma komen uitleggen waarom paus Franciscus dit zo belangrijk vindt.

Whitehead is zelf een van de meest prominente vertegenwoordigers van deze Vernieuwing, waar wereldwijd meer dan 100 miljoen katholieken bij betrokken zijn. Op 2 en 3 mei spreekt Whitehead in sporthal De Voorde in Voorthuizen tijdens het Celebratefestival, dat daar 28 april begint. In de nieuwe editie van het tijdschrift Bouwen aan de Nieuwe Aarde vertelt hij over zijn eigen gedoopt worden in de Heilige Geest, waarbij een kleine oecumenische groep christenen een belangrijke rol heeft gespeeld. Paus Franciscus benadrukt opvallend sterk de oecumenische ‘geboortegrond’ en rol van de KCV (zie 0427 op www.stucom.nl).

Carlos PayanCarlos Payan uit Frankrijk

Bij het Celebratefestival en in heel de KCV is er een opmerkelijk harmonieus samengaan van de inbreng van paus en bisschoppen en van wat charismatische bewegingen buiten de Rooms-Katholieke Kerk te bieden hebben. Op de zondag van het festival gaat hulpbisschop mgr. Th.C.M. Hoogenboom voor in de eucharistieviering (aanvang 9.00 uur) en is even later de uit Frankrijk afkomstige evangelische prediker Carlos Payan een van de sprekers. Getuige zijn Facebookpagina gaat het er bij hem soms wel erg enthousiast aan toe. In Parijs was hij pionier in oecumenische verzoeningsbijeenkomsten met katholieke bisschoppen, waarin wederzijdse voetwassing een onderdeel was.

Meer: www.celebratefestival.nl en www.kcv-net.nl

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter