De KCV

Extra tijd met God alleen
Lees verder >>
Op ons full-colour tijdschrift
Lees verder >>
Steun ons met gebed en giften
Lees verder >>
 
 

Pastoraal Congres Als God ons renoveert

Donderdag 11 maart 2021

 t/m zaterdag 13 maart

Was online gratis te volgen en nu zijn de inleidingen op YouTube te zien: zes interactieve webinars die de KCV en de gezamenlijke kerkelijke bewegingen en nieuwe gemeenschappen in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland organiseerden: Pastoraal Congres Als God ons renoveert.

Op weg naar meer missionaire parochies en parochianen!

Klik hier voor het hele programma, met
Donderdagavond mgr. J. van Burgsteden

Vrijdagmorgen Frank Jansons van Alpha Nederland

Vrijdag 16:30 uur tegenslagen tot springplank maken, een Focolaregetuigenis 

Vrijdagavond Kees Slijkerman van de KCV: leren van Handelingen 1 om ook nu Pinksteren weer mogelijk te maken.

Zaterdagmorgen Arnoud Drop van Alpha Nederland  

Zaterdagmiddag bisschop Liesen en een Eucharistieviering met pastor Koos Smits

Mgr-Liesen

Vanwege de coronapandemie was het geheel digitaal, gebruik makend van Zoom, YouTube en het WonderMe-Kerkplein waarin je sinds dit congres plaatsvons zelf gesprekken kunt aanknopen en groepjes vormen.

Contactgegevens Ongoing Pastoraal Congres

of gebruik dit reactieformulier.

Vanuit de bisschoppenconferentie is Mgr. J. van Burgsteden s.s.s. als referent voor de Kerkelijke Bewegingen en Nieuwe Gemeenschappen bij de voorbereidingen betrokken.

 

ACHTERGRONDINFORMATIE

Door de pandemie ging de conferentie Missionaire Parochie-Als God renoveert met fr. James Mallon in 2020 niet door. Er hadden zich al duizend mensen aangemeld! We konden wel aan de slag met de principes die hij in zijn webinar in juni aanreikte en we verwelkomen hen in dit Pastoraal Congres. De Werkgroep Pastoraal Congres is partner in het project dat de conferentie met James Mallon voorbereid. 

Laat je nu al inspireren door lezingen van de vorige Pastorale Congressen en schrijf u in voor de nieuwsbrief via info@pastoraalcongres.nl waarin sprekers en programma worden aangekondigd.

De nieuwe bewegingen (www.nieuwebewegingen.nl) die dit Pastoraal Congres organiseren voor parochiemedewerkers en pastorale beroepskrachten, kunnen ook door het jaar heen dienstbaar zijn aan parochies. De ervaring die de nieuwe bewegingen hebben met de bouwstenen die James Mallon noemt, kunnen ze beschikbaar stellen: gastvrijheid, over je persoonlijke geloof kunnen spreken, gebed, opbouwende muziek, lofprijzing, geloofsverdieping via een Alpha-cursus, betekenisvolle gemeenschap, kleine geloofsgroepen, communicatie, de Heilige Geest ervaren, eigen roeping en zending ontdekken. De nieuwe bewegingen zijn voor veel gelovigen een plek waar ze hun geloof intenser kunnen beleven, waardoor zij beter dienstbaar kunnen zijn aan Kerk en samenleving.

 

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter