De KCV

Extra tijd met God alleen
Lees verder >>
Op ons full-colour tijdschrift
Lees verder >>
Steun ons met gebed en giften
Lees verder >>
 
 

Pastoraal Congres Als God ons renoveert

Donderdag 11 maart 2021

 t/m zaterdag 13 maart

De KCV en de gezamenlijke kerkelijke bewegingen en nieuwe gemeenschappen in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland organiseren het Pastoraal Congres Als God ons renoveert

Arnoud Drop

Hij heeft contact met heel wat parochies en bisdommen. Zelf niet rooms-katholiek zijnde kan hij een spiegel voorhouden en vanuit een brede ervaring in allerlei kerken nieuwe mogelijkheden laten zien.

Mgr-LiesenDoor de pandemie ging de conferentie Missionaire Parochie-Als God renoveert met fr. James Mallon in 2020 niet door. Er hadden zich al duizend mensen aangemeld! We konden wel aan de slag met de principes die hij in zijn webinar in juni aanreikte. Lees hier verder.

U kunt kiezen tussen deelname fysiek in Mariënkroon te Nieuwkuijk - waar 50 eenpersoonskamers beschikbaar zijn (thuis slapen kan ook) of deelname via internet in Zoom.

Plaats: Conferentiecentrum Abdijhof Mariënkroon te Nieuwkuijk.

Voor wie? Dit congres is voor alle betrokken parochianen, vrijwilligers, bisschoppen, priesters, diakens, pastoraal werkers, catechisten, pastoraal assistenten uit Nederland en Vlaanderen.

Aanmelding: download het aanmeldingsformulier op www.pastoraalcongres.nl

ps

Laat je nu al inspireren door lezingen van de vorige Pastorale Congressen en schrijf u in voor de nieuwsbrief via info@pastoraalcongres.nl waarin sprekers en programma worden aangekondigd

Download de voor aankondiging

De nieuwe bewegingen die dit Pastoraal Congres organiseren voor parochiemedewerkers en pastorale beroepskrachten, kunnen ook door het jaar heen dienstbaar zijn aan parochies. De ervaring die de nieuwe bewegingen hebben met de bouwstenen die James Mallon noemt, kunnen ze beschikbaar stellen: gastvrijheid, over je persoonlijke geloof kunnen spreken, gebed, opbouwende muziek, lofprijzing, geloofsverdieping via een Alpha-cursus, betekenisvolle gemeenschap, kleine geloofsgroepen, communicatie, de Heilige Geest ervaren, eigen roeping en zending ontdekken.

Meer: www.pastoraalcongres.nl en www.stucom.nl/bewegingen.

De nieuwe bewegingen zijn voor veel gelovigen een plek waar ze hun geloof intenser kunnen beleven, waardoor zij beter dienstbaar kunnen zijn aan Kerk en samenleving.

Vanuit de bisschoppenconferentie is Mgr. J. van Burgsteden s.s.s. als referent voor de Kerkelijke Bewegingen en Nieuwe Gemeenschappen bij de voorbereidingen betrokken.

 

<< terug naar het overzicht

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter