Are You Ready!? Project

 
 

Pastoraat over AYR

REACTIE RECTOR VAN HET SEMINARIE SINT-JANSCENTRUM TE 'S-HERTOGENBOSCH

"De mensen die ik sprak, waren zéér enthousiast. Zo sprak ik een opa, wiens kleinzoon aan het weekend met de parochie Waalwijk deelgenomen had. Zowel de kleinzoon als de opa (een theoloog) waren werkelijk enthousiast over het weekend. Ze vonden het inhoudelijk zeer sterk, aansprekend, prettig. Van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat dit een kleine bemoediging mag zijn bij het belangrijke (maar niet altijd eenvoudige) werk dat jullie doen. Ga zo door, onder de zegen van God!" - pr. F de Rycke

REACTIE VOORMALIG JEUGD & JONGEREN MEDEWERKER BISDOM 'S-HERTOGENBOSCH

“Are You Ready is een fantastisch project om met de vormselgroep een opstap te maken naar een tienergroep. De tieners worden een hechte groep en worden enthousiast om na het vormsel verder te gaan. Inhoudelijk is het een stevig programma wat qua werkwijze heel goed aansluit bij de beleving van de tieners. Kortom: het is een absolute aanrader om Are You Ready in het vormseltraject te integreren.”  Harm Ruiter - KISI Kids (www.kisi.nl) 

NOMINATIE HOOP-AWARD 2014 - DOOR JEUGD & JONGEREN TEAM BISDOM 'S-HERTOGENBOSCH

Wij willen graag Frank nomineren. Hij zorgt er op een hoopgevende wijze voor dat het AYR team geweldige dingen neerzet voor tieners. Zo heeft hij bijvoorbeeld in onze werkgroep voor de vormelingendag ‘Power of Fire’ meegewerkt en gezorgd voor een zeer goed inhoudelijk programma (wat werd gedraaid door het AYR-team). Zowel de organisatie, vormelingen als begeleidende ouders zijn erg positief over het programma. We hebben het idee dat een dergelijk programma echt een verschil maakt voor tieners en ze wat meegeeft. Verder draait hij vele AYR-weekenden (voor vormelingen), waarbij wij in onze parochies die meedoen zien dat deze vorm van vormelingen benaderen echt goed werkt en bijdraagt aan de geloofsontwikkelingen van de vormelingen/tieners. Het geeft parochies ook de mogelijkheid om zo met een groep enthousiaste vormelingen verder te groeien naar een tienergroep (door het concept van een weekend met een enthousiast team en goed inhoudelijk programma wordt dit gemakkelijker). Frank leidt dit team, wij vinden hem daarin een voorbeeld (zowel dienstbaar als sturend aanwezig, en daarbij betrokken bij teamleden en tieners). 

Verder weten we dat Frank ook actief betrokken is bij het jongerenwerk van de KCV (en onder andere de kar trekt voor het jongerenprogramma op de vakantieconferentie Celebrate). Hiervoor stimuleert hij jongeren (op een open wijze) om ermee kennis te maken en de kans te nemen om het katholieke geloof verder te verdiepen. Tot slot nog een persoonlijke ervaring: Tijdens de WJD in Madrid heeft Frank meegewerkt in ons team en hebben we kunnen zien/ervaren dat hij erg goed met jongeren kan optrekken, hen ondersteunen, een deelgroep kan leiden en hen op een hele natuurlijke (enthousiaste) wijze kan laten kennismaken (en verdiepen) met het geloof.

De manier waarop Frank helemaal gaat voor het tiener- en jongerenwerk is bewonderingswaardig. Zijn enthousiasme, openheid en overtuigde geloof spreekt tieners en jongeren aan en brengt hen een stukje dichter bij God. Als je dan kijkt wat hij bereikt met het AYR-team en hoe zij samen vele vormelingen/tieners bereiken en op een zeer aansprekende en natuurlijk wijze weten te vertellen over God geeft dit hoop voor de toekomst. De vormelingen zijn zeer enthousiast na een weekend of vormelingendag waar Frank met zijn AYR-team heeft meegewerkt (kijk ook naar de rapportcijfers op de website) en dit laat zien dat het nog mogelijk is om tieners enthousiast te krijgen voor het geloof! 

www.hoopaward.nl/index.php?page=15&title=Frank-Antonissen

 

 

 

Delen

Deel op Facebook Deel op Twitter